openingswedstrijd 15 maart

Na een goede nachtrust en een ontbijt gehad te hebben, is het tijd om alles gereed te maken voor de wedstrijd. De organisatie had besloten om vandaag alle auto’s  te keuren. Marcel en Joe hadden beide een opmerking gehad. Dit moest de volgende wedstrijd aangepast zijn.
Na de rijders briefing ging de wedstrijd om 12.30 uur van start.
Joe beet de spits af, met 8 auto’s in de baan. Hij mocht starten op startplek 2 aan de binnenkant.
De start was goed, lang bleef Joe op plek 3 rijden. Echter heeft hij deze plek af moeten geven, maar mocht mooi finishen op plek 4.
Nadat Joe gereden had, was het de beurt aan Marcel. Met 30 auto’s in de baan ging Marcel met een snelle start van plek 17 aan de eerste manche beginnen. De bumpers werden goed gebruikt, waardoor Marcel posities won en verloor. Hij mocht finishen op plek 19.
Bij de trailer werd er aan beide auto’s nog even gesleuteld. Joe en Marcel hadden beide last, dat de auto te ver naar buiten stuurde.
Manche 2 en 3 waren voor Joe niet zo goed. De auto wilde niet goed mee naar voren komen. De uitslag van manche 2 was een 7e plek, en manche 3 was geëindigd op plek 6.
Marcel ging de tweede manche weer van plek 17 van start . Deze manche was net als de eerste met mooie gevechten en Marcel finishte op plek 21. Bij de trailer kwamen de poetslappen en de remreiniger te voorschijn. Het olie potje had er teveel olie uitgegooid. Als dan de derde manche maar goed gaat.
De derde manche ging goed. Er kwam een herstart. Marcel zat goed voorin bij de snelle mannen. Helaas niet bij de eerste tien, maar een 13e plek was het resultaat. We waren er al een beetje bang voor. En ja hoor weer olie. Om grote schade te besparen werd besloten om de finale niet te rijden.
We hebben op ons gemak alles ingeladen, en zijn naar Brabant gereden. Onderweg is er besloten om de beide motoren uit de auto’s te halen. Natuurlijk kijken we terug op een mooi weekend.

Alle race uitslagen zijn te vinden op Mylaps.
Voor foto’s moet je zijn op de site van Herman. www.htbdigifoto.nl.